Henriette Pedersen har sjangerforvirret mange opp gjennom årene med sin hybrid av teater, billedkunst og dans. Pedersen interesserer seg for det overskridende og for randsonene av menneskelig tilstedeværelse. Hun inspireres av det usømmelige som man sjelden tillater seg, og gjennom kunstnerskapet utforsker hun alltid normer, fornuftens regimer og patriarkatets lov og orden. Med genusblikk undersøker hun kollektive oppfattelser og mytiske fortellinger.

For Pedersen har det alltid vært viktig å løfte frem det som er annerledes og hegne om det eller de i samfunnet som faller utenfor det normative livet. Hun brenner for å ta vare på det rare, odde, skeive, burleske, blomstrende, fornedrede, det som rett og slett ikke passer helt inn. Det er viktig å la dette få finnes og synes slik at ikke vi ender med et samfunn hvor alle prøver å presse seg inn i samme smale ramme for normalitet. Det er nå et sterkere press om å leve et normativt liv, uavhengig av demografi og legning kjenner mange at perfeksjonsforventningene og normalitetsrammer strammer til rundt halsen. Det er viktigere enn noen sinne å verne om subkulturene. Queerfeministisk kunst til folket!

«För i samma ögonblick som hon överskrider den normativa kvinnligheten står alltid någon där, det kan vara hon själ,  och ropar: Hon måste vara galen.»

–Karin Johannisson
Nartmanstiftelsen består av kunstnerisk leder Henriette Pedersen og produsent Morten Kippe. Kompaniet tilknytter seg kunstnere ut ifra de ulike prosjektene. For tiden holder de til i Vidars gate 20 A i Oslo hvor de har kontor og visningslokaler. Lokalene deles med flere andre kunstnere og produsenter fra ulike kunstfelt. I tillegg til scenekunst arrangeres det SALONG, som er et møtested for samtaler, boklanseringer, utstillinger, etc.

Nartmanstiftelsen
er støttet av: Norsk Kulturråd; Fond for Lyd og Bilde; Fond for Utøvende Kunstnere; Utenriksdepartementet; Danse -og Teatersentrum; Bergesensstiftelsen; Clara Lachmanns Stiftelse; Letterstedtska Föreningen; Anders Sveeaas' Almennyttige Fond; Bildende Kunstneres Hjelpefond; Dansens Hus; Stockholm og Dansk Kunstfond.

Co-produsenter: Black Box teater, Oslo; Galleri Maria Veie, Oslo/Berlin; BIT teatergarasjen, Bergen